Gay Haberler

Haber | “Zeki Müren gençlere kötü örnek oluyor” sözleri tepki çeken Özdemir Erdoğan’a, şarkıcı Alpay’dan destek geldi.
“Zeki Müren gençlere kötü örnek oluyor” sözleri tepki çeken Özdemir Erdoğan’a, şarkıcı Alpay’dan destek geldi.
   Müren’in abartılı üslubu ve Türkçe’siyle Türk sanat müziğini katlettiğini söyleyen Alpay, “On kulağım olsa biriyle Zeki Müren dinlemem. Zeki Müren abartılı üslubu ve Türkçe’siyle Türk Sanat Müziği’ni katletmiştir. Ölçüsüz tavırlarıyla Türkiye’de kötü örnek olmuştur” dedi.

Sabah gazetesinden Göksan Göktaş’ın haberine göre; Alpay, “Müthiş ağdalı bir üslupla söyledi şarkılarını Zeki Müren. Bana hiçbir duygu vermez çünkü duygusuz söyler, rol yapar. Türkçe de ‘Reca ederim’ diye bir şey var mıdır. ‘Rica ederim’ dersin. Türkçe’yi çok iyi konuştuğu söylenen Zeki Müren bilakis Türkçe’yi de, Türk sanat müziğini de abartılı bir üslup kullanarak bozmuştur” ifadelerini kullandı.

‘Zeki Müren son derece tutucu eski TRT’nin Türkiye’ye attığı en büyük kazıktır’

“Zeki Müren, her şeyi sansürleyen, müthiş güzel şarkıları bile repertuvarına almayan, son derece tutucu eski TRT’nin Türkiye’ye attığı en büyük kazıktır” diyen Alpay, sözlerine şöyle devam etti:

“Eski TRT’yi düşünün. Küçücük bir kelime yüzünden, bir nota yüzünden bir şarkıyı yayınlamıyor, hatta pek çok şarkıcıyı yasaklıyordu. Ama iş Zeki Müren’e gelince, kısa eteklikle programa çıkardılar. Başka şarkıcılara da kötü örnek oldu bu ağdalı, abartılı tavrı ve sesiyle kötü etkiledi” diye konuştu.

Alpay, “Zeki Müren kendi kendini ‘Sanat Güneşi’ ilan etmiştir” dedi ve şunları ekledi:

“Gazinocular kralı Fahrettin Aslan ve TRT onu bugünlere getirmiştir. Gazinodaki programlarına herkes ‘Acaba bugün ne giyecek, ne hokkabazlık yapacak’ merakıyla giderdi. Etekler, dizinden başlayan apartman topuk ayakkabılar. Bir de Zeki Müren kendi tanıtım metinlerini kendi yazardı. Bir gün Maksim Gazinosu afişine yine kendisi ‘Sanat Güneşi Zeki Müren’ yazdırdı. Ve adı öyle kaldı. Yani kendi kendini ‘Sanat Güneşi’ ilan etti. Bana sorarsanız Türkiye’de TSM’nin Sanat Güneşi Mustafa Sağyaşardır. Müthiş bir ses tevazu sahibi bir insandır. Zeki Müren’inki ise hokkabazlıktır.”

TV Programcısı Armağan Çağlayan, Alpay’ın bu sözlerine tepki gösterdi ve ünlü söz yazarı/besteci Şehrazat’ın sorusu üzerine şarkıcı Alpay’ın yıllar önce İzmir Fuarı’nda Zeki Müren’le aynı kadroda yer aldığını söyledi. Alpay’ın bu fikirlerini neden Zeki Müren’le aynı kadrodayken veya Müren yaşarken beyan etmediği merak konusu oldu?



Kaynak: Gzone.com.tr


    Ölü bir böceğe benzemeniz mi marifet yani.. Kıskanmışsınız belli..
Yazan : Goldilocks     (1 kişi bu yorumu beğendi.)
    Sen insan olsan zaten yıllar önce ölmüş bir kişinin arkasından böyle seviyesizce konuşmazdın
Yazan : Red     (5 kişi bu yorumu beğendi.)
    Alpay ve Özdemir, ikiniz de yaşını başını almış, müziğe gerek beste gerek icralarınızla değerli katkılar sağlamış sanatçılarsınız. Durup dururken Zeki Bey`e saldırmanın bir anlamı, bir sebebi olmalı. Gündemden düşenlerin, kendilerinden çok daha yüksek şöhretli birine taşlar atarak adından bahsettirmek istemeleri acınası bir davranış.. TRT`nin kapısını çaldınız da, kapıdan mı kovdular, nedir bu TRT düşmanlığı? Rahmetli sağken bu sözlerin yüzde birini bile söyleyebilir miydiniz acaba? Bırakın kendi alt kadrosundan çıkarmayı, Türkiye gazinolarının hiçbirinde hela bekçiliği işi bile bulamazdınız. Sayesinde ekmek yediniz, iş buldunuz. Şimdi de nankörlük edip ölmüş insanın arkasından atıp tutuyorsunuz. Eğer pek bir muhafazakar iseniz, ``Ölülerinizi hayır ile yad ediniz`` hadisini de ayaklar altına almaktan hiç mi hicap duymadınız? Ziya Paşa bir şiirinde ``Bir şöhret için olmayasın Zemzem`e bevvâl`` der. Zemzem kuyusuna işeyerek şöhret kazanmak nasıl bir rezillik ise, sizin yaptığınız da bu kabil bir haddini bilmemektir. Bu sözlerinizle değerini yükseltmediniz, belli bir seviyede olan değerinizi ayaklar altına düşürdünüz. Yazıklar olsun.
Yazan : erkekce_sevish     (8 kişi bu yorumu beğendi.)
    Bence herkes işine baksın birilerini konuşarak yada hedef göstererek gündem yaratmaya ve gündemde kalmaya çalışmasınlar kimin ne olduğu hiç kimseyi ilgilendirmez hiç kimsede şunu unutmasın meyve veren ağaç taşlanır.Rahmetli zeki müren hiç kimseye kötü örnek olmadı sanatıyla sanatçılığı ve şarkıları ile sanat güneşi ünvanı ile anılan beyefendi sanatçı kişiliği ile tanınmıştır.
Yazan : Ciddi_reel_     (6 kişi bu yorumu beğendi.)
    ZoTtirik işte ne olacak ... :))
Yazan : Ahmet377     (6 kişi bu yorumu beğendi.)
    Zeki Müren gibi bir sanatçı dünyaya gelmedi
Yazan : olgnsevenpsf51     (13 kişi bu yorumu beğendi.)
    Eşcinselliğini hiçbir zaman reklam olsun diye kullanmayan skandalları olmayan nazik duygulu vatansever bir insan.. Geçti gitti bu dünyadan. Siz neyin peşindesiniz
Yazan : Oldandfat     (16 kişi bu yorumu beğendi.)
    farklılık iyidir, zeki mürenden bir parça indim havuz basına, kendime ve sevenlere armağan etmişke ;)
Yazan : pendik1238     (14 kişi bu yorumu beğendi.)
    bu alpay özdemır erdogan denen sanatcılarda sanatcı olacak Zekı Müren gibi bir sanatcıya bu sözlerı bunlar dışında kimse kullanmadı sanırım ayptır günahdır mükemmel bır sanatcıya bu sözler onun sanatı ile ilgilenın özel yaşamı kimseyi ilgilendırmez kımse kımseyı cinsel tercıhını sorgulayamaz
Yazan : seninle68     (19 kişi bu yorumu beğendi.)
    Belki konuşması farklı, belki tarzı farklıydı ama işte bazı insanlar farklıdır. Hepimiz neden farklı sanatçıları dinleriz ? Ya da farklı hayatlar yaşarız ? Çünkü hayat farklı farklıdır. Onun o ağdalı sözlerinde, değişik kıyafetlerinde kendini bulan ``FARKLI`` insanlar var neticede. Özellikle bu yaşından sonra kendi döneminden birini böyle yermesi, onun kitlesine de saygısızlıktır ve ayıptan başka şey olamaz.
Yazan : Bulion345     (18 kişi bu yorumu beğendi.)
    ZEKİ MÜREN gibi adam mı var utan ölmüş adam için çamur atmayın
Yazan : korayyy23     (18 kişi bu yorumu beğendi.)
    gabilede bi haberi bi ay boyunca tutuyor sanki aylık dergi maşallah. Oysa lgbt dünyasında okadar çok olaylar gelişiyor...
Yazan : turkgayavrupa     (16 kişi bu yorumu beğendi.)
    Zeki abi, bugün yaşasaydı, çok mutsuz olurdu... Bir koca ömrü geçirmiş, ama aradığı erkeği bulamamıştı. Onun ölmeden önce yazdığı ve öldüğü gün bir ana haber bülteninde yayınlanan şiiri şöyledir.*** Kanımla yazdım ismini... Duydum ki, yırtmışsın eski resmimi.... Ellerinle yok et, fani cismimi... Tanrının verdiği bu can, SANA FEDA... Kaderimi çizdi zalim kalemin....Gözüne mi geldik, yoksa alemin.... Bak SONU GELMEDİ, BİTMEZ ÇİLEMİN .... ELVEDA B.O.Ş. dünya , artık ELVEDA...
Yazan : Calgary     (20 kişi bu yorumu beğendi.)
    Çanakkale Şehitler abidesine bakın. Ona bakınca Zeki Müren`i de görürsünüz..1958`de abide inşaatı parasızlıktan yarım kalmıştı. Bağış kampanyası başlatıldı. Zeki Müren konserlerini hemen yarıda kesti. Önce gazinolardan para toplamaya başladı.Tüm sözleşmelerini iptal etti. Türkiye`de turnelere çıktı.Abide için konserlere başladı.Şehir şehir şarkı söyledi. Tüm parayı abidemizin inşaatına verdi. Bugün Çanakkale`de Şehitler Abidesi varsa, kimbilir kaç tuğlasında, kimbilir ne kadar harcında Zeki Müren`in katkısı var. Ortada bir delikanlı varsa, sanatçı varsa, dertli gönüllere giren Zeki Müren var...Ruhu şad olsun.
Yazan : turkishmanxx     (23 kişi bu yorumu beğendi.)
    Bu Yaştan Sonra Dinleme Zaten Toprak Kokusu Gelmeye Başlamış Sende:-)
Yazan : crazy_girl70     (20 kişi bu yorumu beğendi.)
    Kıskanclıktan baska bırsey degıl. Alpay kendısı genclere herhangı bır kon uda ornek olabuılmış mı acaba? Hayatım boyunca Alpayın bana ornek teskıl edecek bır davranısını gormedım.
Yazan : turkishmanxx     (19 kişi bu yorumu beğendi.)
    Son zamanlarda LGBT insanların AŞIRI derecede artışını, rahmetli Zeki Müren`e bağlamaya çalışanlar var. Zeki Müren, ülkemizde eşcinsel olduğu bilinen, ama etkin olduğu yıllarda eşcinselliği KONUŞULMAYAN bir zattı. Zeki Müren`in sahne hayatı dışında tabii ki bir ÖZEL hayatı da vardı. Mesela, 1953 senesinden beri bir GAY SAUNA olarak hizmet veren bir saunanın müdavimiydi. Sık sık oraya gider, orada ihtiyacını giderirdi. Orada hep kaldığı belli bir oda vardı ve kendisi, genç, yağız, Anadolu kökenli gençlerden hoşlanırdı. Hatta o GAY SAUNA da Zeki bey, öldükten sonra, onun anısına onun çerçeveli renkli büyük bir resmini astılar. Uzun yıllar orada asılı kaldı. Ayrıca gay barlara da giderdi Zeki bey. Hatta şu an yıkılmış olan bir gay barda, hep oturduğu özel taburesi vardı. Masada büyük çiçekli bir vazonun arkasında kendini kamufle eder, bara giren ve uygun gördüğü erkeklere yaklaşırdı. Tüm bunları, şu anda 80 li yaşlarda olan, yakın gay arkadaşları; televizyon programlarında, video çekimlerinde anlatmıştır ve BİLİNEN ŞEYLERDİR. İnsanlar gay olabilir, lezbiyen olabilir, bu bir YARADILIŞ tır. Siz nasıl birini NEDEN KÖRSÜN, NEDEN SAĞIRSIN, NEDEN TOPALSIN diye aşağılayamayıp SUÇLAYAMAYACAĞINIZA göre, eşcinselleri de bu şekilde SUÇLAYAMAZSINIZ. İnsanlar bunu anladıkları zaman, sorunlar da kökten çözülecek zaten.
Yazan : Calgary     (23 kişi bu yorumu beğendi.)
    EŞŞEK kulaklı ne dio lan bu gebermedi daaaa
Yazan : banabakbanaa07     (20 kişi bu yorumu beğendi.)
    Ölenin arkasından konuşulmaz ama toplumu eleştirerek ne demek istediğini anlatabilirdi şahsen. Sanatçı olmayıp sıradan biri olup bu şekilde sokaklarda gezseydi taşlarlardı emin olun ama işte bizim toplum iki yüzlü kimler ses çıkarmıyorsa toplu psikolojisine ayak uyduruyor taşlayan olursa bu sefer taraf değiştiriyor. Samimi olmayan sadece toplum zihniyeti. Bende şahsen tasvip etmiyordum bu şekilde konuşmasını samimi asla değil. İkon mu dersin hiç değil. Sesi güzel sadece benim için.
Yazan : GyGy     (19 kişi bu yorumu beğendi.)
    Bu nasıl bir terbiyesizliktir.ayıp ayıp
Yazan : erkksipsf     (20 kişi bu yorumu beğendi.)
    Her konuşanda dinlenilmezki ama oyle bisey de var
Yazan : mavis2000     (18 kişi bu yorumu beğendi.)
    Alpay Senihayatın boyunca kaç kişi dinledi acaba,ayrıca seneler önce ölmüş birinin ardından konuşuyorsun sıkıysa diva yada laf söylesene
Yazan : A_Olgn_Tecrbeli     (21 kişi bu yorumu beğendi.)
    Zeki Müren gibi farklı tercihli görünümlü ideolojik aygıtlar isyanı duygusunu zihinlerden çekiyorlar, ekonomik darlığın sosyal patlamaya sebep olmasını engelliyorlar ve en önemlisi eşcinsellik baskılıyorlar. Bazı resimlerini ve kayıtlarını görünce kendimden şüphe ediyorum, TRT`nin karanlık işlerinden biridir Zeki Müren, Bülent Ersoy da iyi niyetli değil, hepsi dinci...
Yazan : alexelans     (17 kişi bu yorumu beğendi.)
    ay bunlar yaşıyomu daaaa
Yazan : banabakbanaa07     (17 kişi bu yorumu beğendi.)
    KEDİ UZANAMADIĞI CİĞERE MUNDAR DERMİŞ,bunlar da o misal,canlı cenazeler
Yazan : oyunoynama     (21 kişi bu yorumu beğendi.)
    Ne Olursa Olsun, Zeki Müren Çok Şanslı Bir Adamdı. 1960lardan 1990lara Kadar Çok Güzel Bir Hayat Yaşadı. O zamanki kırık hal hareketleri; ZARİF VE NAİF BİR İSTANBUL BEYEFENDİSİ olmasına bağlandı ve üstüne gidilmedi. Zeki Müren mesela, Şu Anda Yani 2021 Senesinde Yeni Çıksaydı; Ya Da Çıkalı Bir Süre Olsaydı Da, 1960lı 1970li Senelerdeki Kadar Sevilmezdi. Gay Olması GÖZE BATARDI. Çünkü Artık Türkiyede Insanlar EŞCİNSEL Insanları Hemen Tanıyor Ve Kesinlikle SEVMİYOR, Onları Kendi Ortamından Uzaklaştırmak Için Elinden Gelen HERŞEYİ Yapıyor.
Yazan : Calgary     (23 kişi bu yorumu beğendi.)
    Bu halk onu sevdiyse başka söze gerek yoktur
Yazan : HepDibine     (23 kişi bu yorumu beğendi.)
    Meyve veren ağacı taşlarlar.Demek Zeki Müren ağacı hala meyve vermeye devam ediyor.
Yazan : Dibinekadar     (21 kişi bu yorumu beğendi.)
    sanatçı bütün kadrosunu kendi belirlerdi,sizi alt kadroya almadı diyemi öfkeniz,çok sanatçılar para kazandı sayesinde,onun parasıda şimdi mehmetçik vakfında,adam olana laf az,olmayana çok tabikiii,nurlar içinde yatsın
Yazan : oyunoynama     (23 kişi bu yorumu beğendi.)
    Rahmetli bunun kolisini elinden almis heralde:)
Yazan : Cannn2000     (22 kişi bu yorumu beğendi.)
    kıskançlık :) sanırım bu herif ...
Yazan : gaylips     (19 kişi bu yorumu beğendi.)
    84 yaşına gelmiş hala prim peşinde
Yazan : kayseriliboga     (21 kişi bu yorumu beğendi.)
    zekı murenin cinsel kimliği onu ilgilendirir kimseyi ilgilendirmez tabiki escinseldi buda inkar edilemez birgerçek ama biz onu sanatıyla tanıdık onun sarkılarını dinleyerek genci yaşlısı türk sanat müziğini sevdi sahne sovları kıyafetlerıide ilgi çekici olunca onu izlememek mümkün değildi oyle bir sanatçı yıllarca glemez günümüzde es cinsel cok sanatçı var ama onun yerini hiç biri dolduramıyor çünkü o sanatıyla biryerdeydı bunu karalamaya kimseni hakkıyok hele hele biryere gelememiş sıradan özdemir edrdoğan gibi cırıl cıplak resim çektirip yine yerınde sayanlara cirkinlikleri yüzüne vuran fabrikakızı parçasından başka hiçbir parçası yeterince tutulamamış birinin buna hakkı yok. Ayrıca bu fikirlerini yasarken söyleselerdi de onların adamlığını görseydık sakalları bile duzgun çıkmayan(ltfen köseler alınmasın bunlar köselerin yuzkaralarıdır) bu homofobik gizli eşcinsel kişileri kınıyorum adam olun sanatçı olun sansasyonla hiçbir yere gelemediniz gelemiyeceksiniz
Yazan : Nedenirki     (24 kişi bu yorumu beğendi.)
    Alpay olsun başka biri olsun, gerçekleri söylüyor. Zeki Müren bir eşcinsel ve bunu tüm Türkiye bilmeli. Yok efendim şöyleydi böyleydi demeye gerek yok. Kadınsı tavırlarla dikkat çekiyordu, kadından fazla süslenmeleri erkeksi değildi. Millet birazda bunları konuşsun, anladık sanat güneşi, notaları biliyor, sesi güzel falan filan bunlar okadar önemli değil. Artık önemli olan onun bir Eşcinsel olduğunu vurgulamak. Eşcinsel olmasaydı Zeki Müren olmazdı. Nasıl ki Bülent biolojik bir kadın değil Trans kadın buda aynen öyle. Çocuklarınıza eşcinsellerin varlığınıda öğretirseniz butur sorunlar olmaz. Ayşe illede Mehmeti sevmek zorunda değil. Kendi cinsinden birinede aşık olabilir diye bilmeli. Bu tür tantanalar daha çok olucak. 2 yüzlü toplumun gerçekleri bu. Artık alışsın millet Eşcinseller/Lgbt liler vardır ve hep var olacak...
Yazan : turkgayavrupa     (18 kişi bu yorumu beğendi.)
    Bizim Türk örf adetlerimizde ölen insanın arkasından konuşulmaz. Adam 85 yaşında bunu öğrenememişse bu saatten sonra biz öğretecek değiliz. Keşke on kulagığımız olsaydı da onuylada dinleseydik. Allah nurlar içinde yatırsın.
Yazan : CeyCeyOlgnP     (22 kişi bu yorumu beğendi.)
    alpay seni bu açıklamalarından sonra dinleyenleri senin konserine gelenleri EŞEKLER KOVALASIN.yıkım yıkım yıkılasın seyircisiz dinleyicisiz kalasın..ne bu açıklamalar öyle neymiş zeki müren kendisini sanat güneşi ilan etmişmiş. etmiş se etmiş sana NE. SEN KİMSİN.
Yazan : pandimus     (20 kişi bu yorumu beğendi.)
    zeki müren aşktır.
Yazan : midilli01     (23 kişi bu yorumu beğendi.)
    Ayıp ayıp şu an hayatta olsa paşam paşam diye yalakalık yapardınız şeytan bıle vaz geçmiş kemikleri çurumuş birini tartışmaktan başka bir işiniz yok sanırım sizi şu an dinleyen biri yok ama şu an zeki murenin şarkıları haala gumbur gumbur dinleniyor siz kendi halınıze yanınnnn:):):)
Yazan : olgnefendi     (20 kişi bu yorumu beğendi.)
    iki dinazor fikir söylüyor,ayıp beeeeee
Yazan : oyunoynama     (21 kişi bu yorumu beğendi.)
    Saygılı bir uslupla yapılan eleştiriler saygı görmeli. Alpay`ın eleştirisi bence bu tanıma uyuyor.
Yazan : eskbis     (18 kişi bu yorumu beğendi.)
    sende yakinda toprak olacan bi ceneni kapa
Yazan : biyikli50     (23 kişi bu yorumu beğendi.)
    kendisinde abarti hic yok tabii :-)..resmine baktigimda bir escinsel görüyorum
Yazan : biman48     (22 kişi bu yorumu beğendi.)
    MİLLETİN SANATÇILARI YAŞ ALDIKCA OTURAKLAŞIR ALİM ULEMA OLUR BİZİMKİLERDE ÇILDIRIYOR.
Yazan : Arwen     (18 kişi bu yorumu beğendi.)
    Gerçekse, yakışmamış, ayıp etmişler, dinlemezsiniz olur biter,zorla dinletemiyoruz.
Yazan : so1978     (20 kişi bu yorumu beğendi.)
    Şarkıcı Alpey kim? Hatrılayan var mı? Yakışıklı olduğu dönemlerde prim toplayan bir genc cocuktu.. Şimdi reçel oldu, konuşşsun ne olucak.. Seni kim dinliyor da, sen herkesin dinledigine laf ediyorusn.
Yazan : olgun2019     (19 kişi bu yorumu beğendi.)
    yaşayan sanatçılardan bunları ciddiye alan yok bu gariplerde rahmetli olmuş kişilere saldırıyor
Yazan : eleme43444     (21 kişi bu yorumu beğendi.)
    Zeki öüren çok değerli bir sanatçı, çoçukluğum zeki mürenin şarkılarını dünlemekle geçti, hem sesi güzel hemde şarkıları. Zeki müreni allah rahmet eylesin. Özdemir erdoğanıda şiddetle kınıyorum.
Yazan : taksim_34     (18 kişi bu yorumu beğendi.)
    Dinlemeyin o zaman.Biz seve seve hala daha dinliyoruz.Nokta.
Yazan : seversem2005     (19 kişi bu yorumu beğendi.)
    Açıkçası Zeki Müren`in yaşadığı ve etkin olduğu 1970-1980 li yıllar çok farklıydı. O zaman gay diye bir kavram yoktu. Amerika`da LİBERACE vardı, o da kadınsı kıyafetler giyerek sahneye çıkardı. O dönemde gaylerin hep KADIN gibi görünme, kadın kıyafetleri giyme, aşırı ve ağır makyaj yapma alışkanlıkları olduğunu görüyoruz. Zeki Müren de o dönem pala bıyıkla, bağrı açık göğüs kıllarıyla, ayağında kunduralı şeklinde çıksaydı pek de ilgi çekmezdi. Zamanının en önemli sanatçılarından biriydi Zeki Müren... O kendi döneminde, o an TARZ ve MODA olan bir şekilde boyandı süslendi ve o şekilde sahneye çıktı. Şu anda tabii herkese garip geliyor. Ama herşeyi, o yaşanan DÖNEMİN ruh hali, yaşam şekli, politikası ile değerlendirmek gerekir diye düşünüyorum. Yani 15. yüzyılda Frensızlar neden balon etek giyiyorlardı ve neden şimdi kimse bunu giymiyor demek kadar SAÇMA bir şey bu....
Yazan : Calgary     (22 kişi bu yorumu beğendi.)
    onu kim dinler ötekini kim dinler zeki müren varken tırnagı olamazlar
Yazan : tayfun06     (20 kişi bu yorumu beğendi.)
    Bu yaştan sonra dinleme zaten toprak kokusu gelmeye başlamış sende:-)
Yazan : Cannn2000     (24 kişi bu yorumu beğendi.)
    Büyük terbiyesizlik
Yazan : YATALIM35     (22 kişi bu yorumu beğendi.)


Haber | Papa`dan eşcinsel çiftlere evlilik onayı Papa`dan eşcinsel çiftlere evlilik onayı
   Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, Katolik Kilisesi`nin eşcinsel çiftlerin birlikteliğini kutsamasına resmen onay verdi. Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, Katolik Kilisesi`nin eşcinsel çiftleri kutsamasına açık olduğunu söyledi. Kendisinden konuya açıklık getirmesini isteyen bir grup...

Haber | LGBT flamasına `yasak` müdahalesi LGBT flamasına `yasak` müdahalesi
   İzmir Barosu’nun 20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü’nde düzenledikleri basın açıklaması, LGBTİ+ flamasının yasak olduğu gerekçesiyle polis tarafından engellenmek istendi. Açıklama yapan gruba, “Toplumun duyarlılığını da düşünmeniz gerek. Bayrağa müsaade edemeyiz, topluma kötü örnek ola...

Haber | Tanışma sitelerinde Çıtır Tuzak çetesi Tanışma sitelerinde Çıtır Tuzak çetesi
   Benim başıma gelmez demeyin! Son zamanlarda LGBT sitelerini de yoğun bir şekilde hedef alan bu çete sizi öncelikle tuzağa çekiyor. Tuzağa düşürmek için ne yapıyorlar ? Fake olarak açılmış genç profilleri kullanarak önce size mesaj gönderiyorlar. Tuzağın ilk aşaması sizden gelecek olan ce...

Haber | Güney Kore’den ayrımcı karar! Güney Kore’den ayrımcı karar!
   Güney Kore Anayasa Mahkemesi’nin ayrımcı kararı askerler arasında eşcinsel ilişkiyi yasaklıyor ve iki yıla kadar hapisle cezalandırıyor. Güney Kore Anayasa Mahkemesi, Askeri Ceza Yasası`nı ayrımcı şekilde düzenledi. Yeni yasa askerler arasında eşcinsel ilişkiyi yasaklıyor ve iki yıla kadar ha...

Haber | Ankara Barosu, LGBT`ye karşı çıkan başkan yardımcısını görevden aldı Ankara Barosu, LGBT`ye karşı çıkan başkan yardımcısını görevden aldı
   Ankara Barosu, geçtiğimiz Haziran ayında düzenlenen bir etkinlikle `toplumsal cinsiyet eşitliği` konusundaki LGBT+ haklarına destek veren bir etkinliğe ev sahipliği yapmıştı. Bu etkinliğe tepki gösteren Avukat Merve Ayvalı, bu nedenle Ankara Barosu tarafından `disiplin` kovuşturması başlatılmış ve a...

Haber | İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer: LGBT bireyleri için belediyemizde artık bir kapı var İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer: LGBT bireyleri için belediyemizde artık bir kapı var
   İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer LGBT üyesi bir kişi ile yaptığı görüntülü konuşmada İzmir Büyükşehir Belediyesi yönetimi olarak LGBT`lilere yönelik hizmetlerinden bahsetti. Soyer "Bu vesileyle buradan duyurmuş olayım. İzmir`deki LGBT bireyleri için bir kapı var." açıklamasında bulundu. ...

Haber | İstanbuldaki Şampiyonlar Ligi finalinde LGBT’nin İkonu sahne alacak İstanbuldaki Şampiyonlar Ligi finalinde LGBT’nin İkonu sahne alacak
   Şampiyonlar Ligi finali İstanbul’da oynanacak… Ancak sahneye herhangi bir Türk şarkıcı çıkamayacak. Daha önce Nijeryalı Burna Boy’un İstanbul’daki finalde sahne alacağı açıklanmıştı. Bu kez de Brezilyalı şarkıcı Anitta’nın sahnede olacağı duyuruldu. UEFA, Anitta`nın Şampiyonlar Ligi finali öncesi...

Haber | LGBTİ NEDİR, ANLAMI NE DEMEK?  LGBTİ NEDİR, ANLAMI NE DEMEK?
   LGBT veya GLBT, 1990`larda LGB kısaltmasından sonra ortaya çıktı ve 1980`lerin ortaları ile sonlarından itibaren gey sözcüğü yerine kullanılarak LGBT topluluğunu temsil etmeye başladı. Birçok aktivist, gey topluluğu kullanımının eksik bir tanımlama olduğunu düşünerek LGBT topluluğu kullanımına geçti...

Haber | Uganda`da eşcinsellere idam cezası öngören yasa yürürlüğe girdi Uganda`da eşcinsellere idam cezası öngören yasa yürürlüğe girdi
   Doğu Afrika ülkesi Uganda’da eşcinsel bireylere yönelik yeni yasa imzalandı. Uganda Devlet Başkanı Yoweri Kaguta Museveni, idam cezasının içerdiği yeni yasanın ülkede uygulamaya konulacağını duyurdu. Öte yandan, Uganda’da faaliyet gösteren yerel İnsan Hakları Farkındalık ve Tanıtım Forumu’nun ...

Haber | Avrupa’nın ilk açık eşcinsel kimlikli başkanı Avrupa’nın ilk açık eşcinsel kimlikli başkanı
   Letonya’nın yeni cumhurbaşkanı, Avrupa’nın ilk açık eşcinsel kimlikli başkanı olarak tarihe geçti Letonya`da parlamento yeni cumhurbaşkanını seçti. Letonya`nın yeni cumhurbaşkanı Edgars Rinkēvičs, Avrupa`nın ilk açık eşcinsel kimlikli devlet başkanı oldu. Rinkēvičs, 2011’den ...


Gay cep telefon numaraları: www.gabile.com üzerinden üyelik açtıktan sonra diğer üyelerle sohbet ederek telefon numaralarını isteyebilirsiniz.
gay nedir? gay kimdir?
gay Nasıl olunur?

Gay Sohbet Arkadaş

Bölgelere göre üyeler